Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de prunes, coupées en 2, dénoyautées
- 200 g d'eau
- ¼ c. à café d'épices à pain d'épices
- 1 - 2 traits de jus de citron, fraîchement pressé
- 500 g de jus de raisin rouge
- 80 g de rhum (opcjonalnie)
- 30 - 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 500 kJ / 119 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Advocaat maison
10min
Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois
35min
Soupe de poisson de Majorque
40 min
Bar au four à l'italienne, dip aux poivrons grillés et salade de fenouil
Brak ocen
Œufs de couleur verte
Brak ocen
Risotto
Brak ocen
Soupe mystère
45 min
Panna cotta aux asperges et magret de canard fumé
2h 45min
Pain de campagne
2h
Soupe verte effrayante aux globes oculaires
30 min
Couscous au rouget et aux poivrons
30 min
Betterave sucrée
10min