Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de galleta
- 100 g de harina de repostería
- 100 de almendra molida
- 50 g de azúcar moreno
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 1 pellizco de sal
Crema de limón
- 350 g de azúcar
- 250 g de zumo de limón (sin pulpa)
- 240 g de mantequilla en trozos
- 6 huevos
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 25.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho tierno con naranjas en almíbar
2h 30min
Lomo de merluza al horno con repollo a la crema
50min
Bizcocho de vainilla
1h
Pastelitos de piña y coco
1h 45min
Helado de crema de leche
11 Std. 30 Min
Bizcocho con dulce de membrillo
40min
Bizcochitos de limón
50min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45min
Coca de sardinas
30min
Bizcocho de leche condensada
1h
Bizcocho de manzana y canela
1h 15min
Bizcocho de aceite de oliva
40min