Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 150 g rolled oats
- water, for soaking
- 100 g cashew nuts
- 15 g fresh parsley
- 150 g onions, quartered
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 50 g red peppers, cut in pieces
- 50 g olive oil
- 4 garlic cloves
- 2 tsp fine sea salt
- 3 large eggs
- 1 tsp dried oregano
Dough
- 800 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 600 g potatoes, red skin, peeled, cut in pieces (2 cm)
-
240
g unsalted butter, soft
lub 240 g margarine - 600 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 3 egg yolks, beaten, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 343 kJ / 82 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Rye Bread Rolls
4óra
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Turmeric and Onion Bread
2 Std. 45 Min
Veggie Rolls
45 Min
Courgette and Cocoa Cake
24óra
Vegan Burger
5h
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6h 40min
Lupini Cheese
2 Std. 45 Min
Breakfast sausages
1 Std. 5 Min
Vegan Mayonnaise
15min
Vegan Pepperoni
5 Std. 10 Min
Vegetarian Sausage Rolls
40min