Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 250 g water
- 130 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 3 tsp sugar
- 200 g plain flour
- 5 medium eggs
Topping
- 200 g double cream
- 200 g sour cream
- 20 g sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 10 tinned apricot halves
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1748.2 kJ / 417.8 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 106.3 mg
Alternatywne przepisy
Apple Pie Bars
1h 20min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11h 5 min
Bloody Almond Finger Biscuits
2 godz.
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5 Std.
Chocolate Caramel Bake with Walnuts
1 godz. 40 min
Dill and Feta Flatbread
1h 20min
Pecan Pie Cheesecake Bars
4h
Pineapple and Coconut Cheesecake Bars
7 godz. 10 min
Tomato Pie
3 Std.
Cheese and Bacon Pastries
35min
Mocha Cake
2 Std. 5 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min