Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 250 g water
- 130 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 3 tsp sugar
- 200 g plain flour
- 5 medium eggs
Topping
- 200 g double cream
- 200 g sour cream
- 20 g sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 10 tinned apricot halves
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1748.2 kJ / 417.8 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 106.3 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry Lemonade
10min
Almond Easter Sheep
2 Std. 45 Min
Pesto Star Bread
2h 50min
Orange Sorbet with Sparkling Wine
8h
Bread Rolls with Condensed Milk
1h 15 min
Christmas Morning Sticky Buns
17 godz. 50 min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 godz. 20 min
Bloody Almond Finger Biscuits
2h
Chocolate Orange Pinwheel Biscuits
3 godz. 45 min
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Herb Bread
1h 10min
Cheesecake Brownies
1 godz. 55 min