Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 1 EL Butter, zum Einfetten
- 150 g Halbweissmehl
- 75 g Butter, in Stücken (2 cm)
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
Füllung
- 150 g Appenzeller Käse, in Stücken (2 cm)
- ¼ Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 5 g), Blätter abgezupft
- 600 g grüner Spargel
- 200 g Hüttenkäse nature
- 3 Eier
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Paniermehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1654 kJ / 397 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 Min
Lachs-Spinat-Quiche mit Feta
1 Std.
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1 Std.
Gemüsewähe
1 Std.
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40 Min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min
Lauch-Käsewähe
1h 5min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50 Min
Randen-Suppe
45 Min
Ofenguck mit Zucchetti
1 Std. 10 Min
Kürbisrisotto
35 Min
Rhabarberwähe
55min