Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Radieschensalsa
- 1 Bund Radieschen, geputzt (ca. 160 g)
- 1 rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 10 g Senf
- 25 g Weissweinessig
- 35 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 15 g Kapern, eingelegt, abgetropft
Brokkolibratlinge
- 460 g Wasser
- 500 g Brokkoli, in Röschen
- 70 g Mandeln
- 30 g Sojamehl, vollfett, als Ei-Ersatz
- 20 g Paniermehl, vegan
- 30 g Haferflocken, zart
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbissuppe
35 min
Quinoa-Broccoli-Gratin
1 godz. 10 min
Gemüsecurry
1h
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Linsenbraten
1 Std. 50 Min
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1h
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Linsenbraten
1sa 55 dk
Bohnen-Burger (vegan)
1 godz. 20 min
Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa
1h
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 godz. 10 min