Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 90 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, in Stücken
- 300 g Aubergine, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 60 g Butter, in Stücken
- 1 EL Basilikum, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Zucker
- 1 - 2 Prisen Chiliflocken, nach Geschmack (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 428 kJ / 103 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 131 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waldpilz-Cremesuppe
25 min
Feigensenf
1h
Zitronen-Granita
13 Std.
Blumenkohlsalat mit Nüssen und Süsskartoffeln
40 min
Tomatensuppe mit geröstetem Buchweizen und Gruyère
35 min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min
Karotten-Kichererbsen-Aufstrich
15 Min
Thonmousse
5min
Randensalat
10min
Karotten-Tomaten-Aufstrich
20 min
Sellerie-Apfel-Salat
10min
Eiersalat-Brötli
15 Min