Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett (siehe Tipp)
-
300
g Faschiertes, gemischt
lub 300 g Schweinefleisch, sehnenfrei
Zubereitung
- 180 - 280 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1070 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Extrawurst (siehe Tipp)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3223 kJ / 769 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 3024 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grobe Streichwurst
13 Std.
Leberpastete im Glas
4h
Wiener Wurst
25 godz. 30 min
Kochsalami
20h 30 min
Frühstücksfleisch im Glas
26h 30min
Feine Streichwurst
14 godz. 30 min
Altbayerischer Leberkäse
25h 5 min
Käse-Leberkäse
14h 15min
Bayerischer Leberkäse
14 godz. 30 min
Linzer Seidenknödel
50 min
Wurstaufstrich
10 min
Waldviertler Knödel
1 Std.