Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 100 g Schweineleber, sehnenfrei
Zubereitung
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Streichwurst (siehe Tipp)
- 450 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett, in Stücken 2 cm, (siehe Tipp)
- 20 g Zwiebeln
- 30 g Cocktailtomaten
- 1050 g Wasser, warm
- 100 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 3136 kJ / 749 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2024 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2 Std.
Grobe Streichwurst
13h
Kochsalami
20 Std. 30 Min
Weisse Bratwurstschnecke
14 godz.
Pizza-Leberkäse
14h 20min
Weisser Leberkäse
14 Std. 30 Min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2 Std. 45 Min
Frühstücksfleisch im Glas
26 godz. 30 min
Altbayerischer Leberkäse
25 Std. 5 Min
Käse-Leberkäse
14 godz. 15 min
Extrawurst
14h 10min
Bayerischer Leberkäse
14 Std. 30 Min