Pizza di scarola

Pizza di scarola

4.6 143 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 350 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 700 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 140 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2 cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di olive nere denocciolate preferibilmente di gaeta
  • 15 g di capperi sotto sale dissalati
  • 4 filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
  • 1000 g di scarola lavata, poi bollita 5 minuti in acqua salata e strizzata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11.6 g
Kalorie 2381 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 73.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...