Pizza di scarola
TM31 TM5 TM6

Pizza di scarola

4.6 (114 ocen)

Składniki

  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 350 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 700 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 140 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2 cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di olive nere denocciolate, preferibilmente di gaeta
  • 15 g di capperi sotto sale dissalati
  • 4 filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
  • 1000 g di scarola, lavata, poi bollita 5 minuti in acqua salata e strizzata

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2381 kJ / 569 kcal
Białko
11.6 g
Węglowodany
73.9 g
Tłuszcz
27.3 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy