Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 700 g di farina tipo 00 + q.b.
- 140 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di olive nere denocciolate, preferibilmente di gaeta
- 15 g di capperi sotto sale dissalati
- 4 filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
- 1000 g di scarola, lavata, poi bollita 5 minuti in acqua salata e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2381 kJ / 569 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 73.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min
Struffoli
1 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Taralli sugna e pepe
4 Std.
Pastiera
15h
Roccocò
2 Std.
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Tortano speck e fontina
2 Std.
Panini napoletani
5h 20min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min
Torta Babà napoletana
8 godz.