Pizza di scarola

Pizza di scarola

4.6 135 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • di lievito di birra fresco
    10 g
  • di acqua
    350 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di farina tipo 00 + q.b.
    700 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    140 g
  • di sale + q.b.
    2 cucchiaino
  • spicchio di aglio
    1
  • di olive nere denocciolate preferibilmente di gaeta
    200 g
  • di capperi sotto sale dissalati
    15 g
  • filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
    4
  • di scarola lavata, poi bollita 5 minuti in acqua salata e strizzata
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 569 kcal / 2381 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 73.9 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...