Wersje kompatybilne
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g di panna (min. 30% di grassi)
- 365 g di latte intero
- 50 g di tuorli
- 70 g di zucchero
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 260 g di cioccolato al latte a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di gelatina in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12138 kJ / 2901 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 233 g
- Tłuszcz
- 203 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min
Macaron al cioccolato
24u.
Cioccolata alla gianduia
15 Min
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20 Min
Salsa al caramello
35 Min
Stelline ripiene di carne con mandorle e nocciole
2 godz.
Cioccolata calda alla cannella
15 Min
Mousse alla crema di nocciole (per 2 persone)
2 Std. 15 Min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 Std.
Cioccolata bianca
15 Min
Crema al cioccolato bianco e caffè
20 Min
Crema al cocco
15 Min