Caribbean carrot cake

Caribbean carrot cake

4.8 921 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 portions

Składniki

Cake
  • grapeseed oil plus extra for greasing
    100 g
  • carrots cut into pieces
    300 g
  • eggs
    3
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • dark brown sugar
    100 g
  • plain flour
    220 g
  • bicarbonate of soda
    2 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground ginger
    2 tsp
  • ground nutmeg
    1 tsp
  • ground cardamom
    1 tsp
  • salt
    1 pinch
  • canned pineapple pieces drained
    275 g
  • desiccated coconut plus extra for decorating
    80 g
  • walnuts or pecan nuts, cut into halves, plus extra for decorating
    100 g
Cream cheese frosting
  • cream cheese cut into pieces
    250 g
  • butter cut into pieces
    180 g
  • pure icing sugar
    230 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 203.9 kcal / 856.4 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 171 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...