Urządzenia i Akcesoria
Caribbean carrot cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Cake
-
grapeseed oil plus extra for greasing100 g
-
carrots cut into pieces300 g
-
eggs3
-
natural vanilla extract1 tsp
-
dark brown sugar100 g
-
plain flour220 g
-
bicarbonate of soda2 tsp
-
baking powder1 tsp
-
ground cinnamon2 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
ground cardamom1 tsp
-
salt1 pinch
-
canned pineapple pieces drained275 g
-
desiccated coconut plus extra for decorating80 g
-
walnuts or pecan nuts, cut into halves, plus extra for decorating100 g
Cream cheese frosting
-
cream cheese cut into pieces250 g
-
butter cut into pieces180 g
-
pure icing sugar230 g
-
natural vanilla extract1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
171 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
856.4 kJ /
203.9 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Whole orange cake with spiced syrup
2sa 20 dk
Banana bread
1sa 50 dk
ANZAC biscuits
40 dk
Caramel macadamia slice
45 dk
Lemon delicious
1sa 5 dk
Gingerbread biscuits
2sa 20 dk
Date and nut loaf
1sa 20 dk
Apple and date cake
1sa 30 dk
Orange and almond cake
2sa 20 dk
Lemon or lime butter
15 dk
Sticky date pudding
1sa 30 dk
Pikelets
35 dk