Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 portions
Składniki
-
Gruyère cheese or Swiss cheese (optional), cut into pieces (3 cm)50 g
Pastry
-
butter cut into pieces, plus extra for greasing75 g
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
bacon cubes200 g
-
olive oil (optional - see Tips)20 g
-
eggs4
-
milk50 g
-
crème fraîche or pouring (whipping) cream100 g
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
646 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1199.9 kJ /
285.7 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Banana bread
1 godz. 50 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Custard
10 min
Béarnaise sauce
10 min
Mushroom risotto
30 min
Béchamel sauce
20 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Buttercream icing
10 min
Meatloaf with mushroom sauce
1 godz. 15 min
Chocolate brownie trifle
6 godz.
Aussie meat pies
2 godz.