Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 portions
Składniki
-
Gruyère cheese or Swiss cheese (optional), cut into pieces (3 cm)50 g
Pastry
-
butter cut into pieces, plus extra for greasing75 g
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
bacon cubes200 g
-
olive oil (optional - see Tips)20 g
-
eggs4
-
milk50 g
-
crème fraîche or pouring (whipping) cream100 g
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
646 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1199.9 kJ /
285.7 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zucchini slice
45 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Custard
10 min
Hollandaise sauce
15 min
Béchamel sauce
20 min
Buttercream icing
10 min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1 godz.
Chicken velouté meal
40 min
Damper with golden syrup butter
40 min
Classic mushroom risotto
30 min
Aussie meat pies
2 godz.
Vanilla slice
26 godz. 5 min