Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

4.7 319 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • Gruyère cheese or Swiss cheese (optional), cut into pieces (3 cm)
    50 g
Pastry
  • butter cut into pieces, plus extra for greasing
    75 g
  • plain flour plus extra for dusting
    150 g
  • salt
    ½ tsp
  • water
    50 g
Filling
  • bacon cubes
    200 g
  • olive oil (optional - see Tips)
    20 g
  • eggs
    4
  • milk
    50 g
  • crème fraîche or pouring (whipping) cream
    100 g
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 285.7 kcal / 1199.9 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 14.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 646 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...