Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato

4.7 22 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
16 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 0
  • 90 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
  • 500 g di latte intero
  • 70 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 4 tuorli
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 80 g di cioccolato fondente a pezzi (1 cm)
Terminare la preparazione
  • 1 tuorlo
  • 1 cucchiaio di latte intero
  • zucchero a velo (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 23.6 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 926.2 kJ / 221.3 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 19.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...