Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
TM6

Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato

4.8 (20 ocen)

Składniki

Pasta sfoglia

  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 0
  • 90 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale

Crema pasticcera

  • 500 g di latte intero
  • 70 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 4 tuorli
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 80 g di cioccolato fondente a pezzi (1 cm)

Terminare la preparazione

  • 1 tuorlo
  • 1 cucchiaio di latte intero
  • zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
926.2 kJ / 221.3 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
19.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
0.8 g
Sód
23.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy