Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato

4.7 22 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
16 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di farina tipo 0
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    1 pizzico
Crema pasticcera
  • di latte intero
    500 g
  • di zucchero
    70 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di amido di mais (maizena)
    10 g
  • tuorli
    4
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di cioccolato fondente a pezzi (1 cm)
    80 g
Terminare la preparazione
  • tuorlo
    1
  • di latte intero
    1 cucchiaio
  • zucchero a velo (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 221.3 kcal / 926.2 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 23.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...