Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Custard
- 280 g Lattice® biscuits (approx. 2 packets)
- 130 g cornflour
- 100 g raw sugar
- 1000 g full cream milk
- 4 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
Royal icing
- 350 g white sugar
- 1 egg white
- 2 tsp lemon juice
- 3 tsp water
- red food colouring
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1334.9 kJ / 317.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 146.4 mg
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2h
Chocolate self-saucing pudding
50 min
Salted caramel slice
2h 30min
ANZAC biscuits
40 min
Lemon meringue pie
3h
Custard
10min
Wagon wheel slice
2h 40min
Strawberry jelly slice
2h 40min
Sticky date pudding
1h 30min
Lemon or lime butter
15 min
Buttermilk scones
35 min
Cheese and bacon cob loaf
1h 20min