Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 320 - 350 g Marie® biscuits
- 190 g unsalted butter, cut into pieces
Filling
- 180 g water
- 2 ½ tsp gelatine powder
- 395 g sweetened condensed milk (approx. 1 can)
- 80 g lemon juice (approx. 2 lemons)
Jelly topping
- 300 g frozen strawberries
- 250 g orange juice
- 3 tbsp water
- 2 ½ tsp gelatine powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 757.8 kJ / 180.4 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 47.3 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini slice
45 min
Salted caramel slice
2h 30 min
ANZAC biscuits
40 min
Custard
10min
Vanilla slice
26sa 5 dk
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h
Sticky date pudding
1h 30min
Wagon wheel slice
2 godz. 40 min
Cheese and bacon cob loaf
1h 20 min
Buttermilk scones
35 min
Lemonade scones
25 min
Pikelets
35 min