![Chicken porridge with century egg Chicken porridge with century egg](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F150BA63-F4D9-4063-9C71-CC86E10114B5/Derivates/7EBADEE8-24C1-4A3C-A819-D96973FC8158.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chicken breast fillets, skinless, cut into pieces (4-5 cm)
- 10 g light soy sauce
- 1 - 2 tsp sesame oil, toasted, adjust to taste
- 200 g rice, rinsed and drained
- 1600 g water
- 2 century eggs, washed (see tips)
- 2 salted duck eggs, cooked, shell removed and cut into cubes
-
2
tsp chicken stock paste (see tips)
lub 2 tsp chicken stock powder - 2 tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
- 10 g fresh ginger root, finely shredded
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped, to garnish
- 2 spring onions, finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 973 kJ / 233 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Sambal Petai Prawns
20 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Homemade Soy Milk
35 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min