
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chicken breast fillets, skinless cut into pieces (4-5 cm)
- 10 g light soy sauce
- 1 - 2 tsp sesame oil, toasted adjust to taste
- 200 g rice rinsed and drained
- 1600 g water
- 2 century eggs washed (see tips)
- 2 salted duck eggs cooked, shell removed and cut into cubes
-
2
tsp chicken stock paste (see tips)
lub 2 tsp chicken stock powder - 2 tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
- 10 g fresh ginger root finely shredded
- 2 sprigs fresh coriander leaves only, finely chopped, to garnish
- 2 spring onions finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 233 kcal / 973 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 0 g