Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)

Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)

4.5 51 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • medium-sized prawns whiskers removed, cleaned and deveined, patted dry with paper towel
    500 g
  • cooking oil
    100 g
  • dried chillies deseeded, soaked to soften
    30 g
  • shallots
    100 g
  • garlic cloves
    4
  • shrimp paste (belacan)
    20 g
  • water
    50 g
  • palm sugar (gula Melaka)
    20 g
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • tamarind extract
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1344 mg
Białko 24 g
Kalorie 1889 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...