
Urządzenia i Akcesoria
Pau Sambal (Malaysia Burger)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 pieces
Składniki
Burger buns
-
water200 g
-
sugar20 g
-
dried yeast powder2 tsp
-
butter20 g
-
egg1
-
plain flour400 g
-
salt1 tsp
-
cooking oil for deep-frying500 g
Sambal topping
-
dried chillies deseeded, soaked to soften20 g
-
shallots150 g
-
dried anchovies (ikan bilis), trimmed, rinsed50 g
-
cooking oil50 g
-
yellow onions cut into thin slices100 g
-
sugar10 g
-
salt½ tsp
-
tamarind paste (asam jawa)10 g
-
water20 g
-
cucumber (approx. 250 g), cut into thin slices1
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
152 kcal /
636 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
164 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Mee Goreng Mamak
15 min
Nasi Lemak
45 min
Masala Squid
25 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Sambal Belacan
10 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Tom Yum Goong
30 min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2 godz. 20 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min