Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burger buns
- 200 g water
- 20 g sugar
- 2 tsp dried yeast powder
- 20 g butter
-
1
egg
lub 55 g water - 400 g plain flour
- 1 tsp salt
- 500 g cooking oil, for deep-frying
Sambal topping
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 150 g shallots
- 50 g dried anchovies (ikan bilis), trimmed, rinsed
- 50 g cooking oil
- 100 g yellow onions, cut into thin slices
- 10 g sugar
- ½ tsp salt
- 10 g tamarind paste (asam jawa)
- 20 g water
- 1 cucumber (approx. 250 g), cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Char Kway Teow
15 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Nasi Lemak
45min
Chilli Stuffed Fish
1h
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Masala Squid
25 min
Sambal Belacan
10 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min