Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de sucre roux
- 50 g de miel
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 1 c. à café rase de quatre-épices
- 1 c. à café rase de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2h 35min
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Sablés de Pâques
1 Std. 30 Min
Biscuits aux épices et à l'orange
50 min
Cake au chocolat
1h 25min
Petits beignets chocolat et noisettes
3 godz. 10 min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min
Gâteau damier
2h
Chouquettes du goûter
35 Min
Brioche Nanterre
4h 15 min