![Petits bonshommes aux épices Petits bonshommes aux épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93278004-BDE9-400D-AA46-E520B8A5DC38/Derivates/8F22FF27-06FA-432C-8511-15511A7DCE86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de sucre roux
- 50 g de miel
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 1 c. à café rase de quatre-épices
- 1 c. à café rase de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Palets bretons à la coco
45 Min
Biscuits à la pâte d'amande
25min
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7 Std.
Arbre de Noël en biscuits
45 Min
Nuage au chocolat
45 Min
Sablés d'antan
1h 30min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Brioche tressée
14h 40min
Sapin de biscuits
50min
Pain d'épices au miel de fleurs
1 Std.