Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Reis
- 600 g Chinakohl, ohne Strunk, in Stücken (5 cm)
- 3 EL Salz
- 450 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 200 g Möhren, in Stücken
- 150 g Rettich, frisch, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben (2 mm)
- 6 Knoblauchzehen
- 50 g brauner Zucker
- 65 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (5 cm)
- 2 EL Fischsauce
- 1 - 2 EL Chiliflocken, getrocknet (siehe Tipp)
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 100 Gramm
- Kalorie
- 152 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 192 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40min
Orientalischer Blumenkohlsalat
1小时
Fermentierte Möhren
60 Std. 30 Min
Kimchi
144 Std.
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40min
Xiao Long Bao (chinesische Teigtaschen)
12h
Kimchi
120h
Fermentations-Sud für Gemüse
120h
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20 Min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 Min
Asiatische Kohlrouladen mit Zitronenreis
1小时
Miso-Udon-Suppe
8 godz. 30 min