Kimchi
TM6 TM5

Kimchi

3.7 (71 ocen)

Składniki

  • 1 Chinakohl (ca. 700 g), längs halbiert, in Stücken (5 cm lang)
  • 4 EL Salz
  • Wasser zum Einweichen
  • 200 g Japanischer Rettich (Daikon), in Streifen (4 cm x 3 mm)
  • 6 Frühlingszwiebeln (ca. 100 g), in Streifen (4 cm x 3 mm)
  • 6 Knoblauchzehen
  • 2 TL Zucker
  • 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 2 EL Garnelenpaste
  • 3 - 4 EL Gochujang (koreanische Chilipaste), nach Geschmack

Wartości odżywcze
na 1 Gesamtrezept
Kalorie
2006 kJ / 476 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
76 g
Tłuszcz
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy