Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Chinakohl (ca. 700 g), längs halbiert, in Stücken (5 cm lang)
- 4 EL Salz
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Japanischer Rettich (Daikon), in Streifen (4 cm x 3 mm)
- 6 Frühlingszwiebeln (ca. 100 g), in Streifen (4 cm x 3 mm)
- 6 Knoblauchzehen
- 2 TL Zucker
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 2 EL Garnelenpaste
- 3 - 4 EL Gochujang (koreanische Chilipaste), nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 2006 kJ / 476 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Misosuppe mit Gemüse
40min
Umami-Gewürzpaste
15 dk
Summer Rolls mit Korianderdip
1 Std.
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1óra 40p
Schweinebauch mit Kimchi
35 dk
Asiatische Gemüse-Hühner-Suppe
2h
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 Min
Koreanische Ramen mit Tofu
1 Std.
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 min
Klebreiskuchen mit Gemüse und Schweinefilet (猪肉炒年糕)
45 min
Napa Kimchi
15 godz.
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20 Min