Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Sonnenblumenkerne, abgespült
- 260 g Wasser
- 10 g Weißwein, trocken (opcjonalnie)
- 100 g Champignons, halbiert oder geviertelt
- 50 g Olivenöl
- 60 g Schalotten, halbiert
- ¼ - ½ TL Salz nach Geschmack
- ¾ TL Pfeffer
- 10 g Sojasauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 257 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Pilz-Suppe
1h
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40 min
Bruschetta mit Pilzen und herbstlichem Gemüse
24h
Cashew-Aufstrich
32 Std.
Walnuss-Tomaten-Aufstrich
15min
Tofu-Aufstrich mediterran
5min
Vegane Aioli
120h
Rote-Bete-Cashew-Mus mit Meerrettich
10min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10min
Gemüse-Hummus
10min
Spinat-Dip
10min
Rote-Bete-Creme mit Meerrettich
25min