![Pilz-Dip mit Sonnenblumenkernen Pilz-Dip mit Sonnenblumenkernen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6b24f520-1abd-48e0-b577-79ea825ded33/Derivates/9b289304-3de1-4b9f-bfb1-434720461aae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Sonnenblumenkerne, abgespült
- 260 g Wasser
- 10 g Weißwein, trocken (opcjonalnie)
- 100 g Champignons, halbiert oder geviertelt
- 50 g Olivenöl
- 60 g Schalotten, halbiert
- ¼ - ½ TL Salz nach Geschmack
- ¾ TL Pfeffer
- 10 g Sojasauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 257 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa-Tomaten-Dip mit Avocado
40min
Porree-Gomasio
40min
Veganer Salatkäse-Ersatz
2 Std. 45 Min
Gerösteter Mandel-Lauch-Aufstrich
1 godz. 30 min
Bananen-Ketchup
40min
Champignon-Quark-Aufstrich
15 min
Cashew-Aufstrich
32 godz.
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 Min
Linsen-Pilz-Suppe
1 Std.
Walnuss-Tomaten-Aufstrich
15 min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10min
Vegane Leberwurst-Alternative
20min