Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Chilischote, entkernt
- 3 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 15 g Salz
- 1000 g Wasser und etwas mehr zum Ausspülen
- 500 g Gemüse, in Spalten, Stiften, Stücken oder halbiert (2-4 cm), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 333 kJ / 80 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1219 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohneneintopf "bretonische Art"
35min
Rosenkohlcremesuppe
45 Min
Mini-Cheesecakes mit Mandarinen aus den Varoma® Förmchen
6hod. 10min
Fermentierte Möhren
60 Std. 30 Min
Dinkelhack-Zucchinipäckchen vom Grill
1 Std. 10 Min
Sellerie mit Karotte und Apfel fermentiert (mit Gemüsestyler)
168 Std. 30 Min
Eingelegte Heringe
12h
Kimchi
144 Std.
Pilz-Dip mit Sonnenblumenkernen
30min
Wolfsbarsch mit Bouillon-Gemüse
3h 30min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1小时
Napa Kimchi
15 godz.