Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g unsalted butter, cut into cubes (4-5 cm), plus extra for greasing
- 250 g raw sugar
- 250 g self-raising flour
- 4 eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408.8 kJ / 335.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 197.6 mg
Alternatywne przepisy
Lemon tart
2h 15min
Apple cake
1h
Marble cake
2h
Mirror glaze cake
7 godz. 55 min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Saint-Honore
2 Std. 45 Min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Raspberry soufflés
1h 35 min
Strawberry and rose water macarons
2 Std. 50 Min
Raspberry and lemon flan
1h
Chocolate and red wine cake with pears
1h 20 min
Impossible coconut pie
1h 30min