Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g unsalted butter, cut into cubes (4-5 cm), plus extra for greasing
- 250 g raw sugar
- 250 g self-raising flour
- 4 eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408.8 kJ / 335.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 197.6 mg
Alternatywne przepisy
Coconut Cake
1 godz. 20 min
Hazelnut Bavarian
6h 25min
Beurre noisette emulsion (L'Atelier Gourmet Food)
20min
Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)
3h
Orange liqueur zabaglione
15min
Halva semifreddo
7h 30 min.
Strawberry champagne cake
3 Std. 10 Min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Sicilian Caponata
30min
Chocolate and pear cake
1h 30 min
Chocolate "feed a crowd" cake
1hod.
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 godz. 15 min