Steak tartare

Steak tartare

4.5 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • spring onions/shallots trimmed
    40 g
  • pickled capers drained
    1 tsp
  • pickled cucumber (approx. 60 g)
    1
  • lemon juice
    1 tsp
  • olive oil
    2 tsp
  • soy sauce
    ½ tsp
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • beef tenderlion (high quality), fat trimmed, partially frozen and cut into pieces (2 cm)
    250 g
  • egg yolks room temperature
    4
  • bread to serve
  • mixed salad greens to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 271.5 kcal / 1140 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 839.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...