Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g spring onions/shallots, trimmed
- 1 tsp pickled capers, drained
- 1 pickled cucumber (approx. 60 g)
- 1 tsp lemon juice
- 2 tsp olive oil
- ½ tsp soy sauce
- ¼ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 250 g beef tenderlion (high quality), fat trimmed, partially frozen and cut into pieces (2 cm)
- 4 egg yolks, room temperature
- bread, to serve
- mixed salad greens, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 839.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beurre Blanc
20p
Scallops with pea purée
25 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Mixed Paella (Hestan Cue™)
40min
Hot Wings with Blue Cheese Dip
1h 45min
Beurre blanc
15 min
Beef Tartare with Capers, Red Onion, Sun-dried Tomatoes and Aïoli
1h
Paris Brest
6h 40 min
Olive oil, garlic and almond soup
5 min
Steak tartare
30min
Steak Tartare
15 min
Veal stew (Blanquette de veau)
1h 5min