Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vanilla bean pod
- 250 g full cream milk
- 5 egg yolks
- 70 g caster sugar
- 250 g pouring (whipping) cream
- raw sugar, to caramelise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1057.9 kJ / 252.9 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 39.3 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55 min
Honey crème caramels
25 Std. 55 Min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Béarnaise sauce
10 Min
Little pots of chocolate créme
1h 15min
Pavlova
6sa
Hollandaise sauce
15 Min
Béchamel sauce
20min
Lemon tart
2h 15min
Saint-Honore
2h 45min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Chocolate mousse soufflés
55 min