Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vanilla bean pod
- 250 g full cream milk
- 5 egg yolks
- 70 g caster sugar
- 250 g pouring (whipping) cream
- raw sugar, to caramelise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1057.9 kJ / 252.9 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 39.3 mg
Alternatywne przepisy
Lemon meringue pie
3h
Hollandaise sauce
15min
Berry mousse
5h
Profiteroles
2h
Béchamel sauce
20 min
Chocolate custard mille feuille
8u. 15min
Cheese soufflés
30 min
White chocolate mousse cups
3 Std. 35 Min
Salted caramel soufflés
35min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Chocolate fondant cake
40 min
Pavlova
6 godz.