Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 - 150 g caster sugar, adjust to taste
- 70 g unsweetened cocoa powder
- 70 g cornflour
- 750 g full cream milk
- 60 g butter
- 1 tbsp water or rum, for brushing
- 200 g pouring (whipping) cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1859.7 kJ / 442.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 149.6 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate custard mille feuille
8h 15min
Lamingtons
1h 10min
Rice pudding
50min
Custard
10 min
Chocolate ice cream
12h
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Tea party cake
52 Std. 50 Min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Chocolate ganache
20 Min
Chocolate volcanos
55min
Sago custard puddings
35 Min
Chocolate fondant cake
40min