Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate cupcakes
- 250 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 250 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 150 g buttermilk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g plain flour
- 1 pinch salt
- 300 g white sugar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Chocolate buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 40 g Dutch cocoa powder
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
Modelling paste
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting (see Tips)
- natural food colouring of choice
- 1 ½ tsp tylose (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1943.8 kJ / 456.8 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 73.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 81 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20min
Glacé icing
5min
Biscuit pops
2u. 5min
Robot cake
2h
Six-layer cake
5 Std. 45 Min
Butterfly cakes
1h
Vanilla honey cupcakes
1h 20min
Noughts and crosses
2 godz. 45 min
Fairy doll cake
2u. 20min
Birthday present cake
4h
Perfect party cookies (allergy free)
45min
Pancake and fruit kebabs
1h