Baked cheesecake

Baked cheesecake

3.2 37 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
15 portions

Składniki

Pastry
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra for greasing
    70 g
  • white sugar
    40 g
  • eggs
    2
  • plain flour
    100 g
  • baking powder
    1 tsp
Filling
  • white sugar
    250 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • unsalted butter softened
    100 g
  • cream cheese softened and cut into pieces
    250 g
  • eggs separated
    7
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • lemon essence
    1 tsp
  • natural almond extract
    1 tsp
  • sea salt
    ¼ tsp
  • smooth ricotta cheese
    1000 g
  • cornflour
    70 g
  • cream of tartar
    ¼ tsp
Lemon icing
  • icing sugar
    100 g
  • lemon juice
    30 g
  • fresh blueberries for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 421.7 kcal / 1771.2 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 26.1 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 242.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...