Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quinoa
- 200 g Quinoa
- 50 g Mandeln
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Prisen Pfeffer
- 150 g Rucola, grob zerzupft
Rotkohl und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Rotkohl, in Stücken
- 60 g rote Zwiebeln, halbiert
- 80 g Walnusshälften
- 1 TL Salz
- 35 g Walnussöl
- 20 g Essig
- 25 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2194 kJ / 524 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 620 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebratener Kichererbsensalat
45 Min
Mediterraner Dinkel-Salat
30 Min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1 Std.
Würziger Quinoasalat mit gebratenem Hähnchen
40 Min
Fenchelsalat mit geröstetem Sesam
20 Min
Erbsen-Minz-Aufstrich
15 Min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 Min
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1 Std.
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 Min
Veganer Brokkoli-Couscous-Salat
50 Min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern
45 Min
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5 Std.