Mediterraner Graupensalat

Mediterraner Graupensalat

4.4 164 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Perlgraupen mittel
    250 g
  • Öl
    90 g
  • Salz
    1 TL
  • Pinienkerne
    30 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    60 g
  • Oliven, grün, entsteint abgetropft
    50 g
  • Kapern abgetropft
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Zwiebel halbiert
    50 g
  • Senf mittelscharf
    1 geh. TL
  • Balsamico, dunkel
    15 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Kräuter der Provence, getrocknet
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Rucola grob zerzupft
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 364 kcal / 1522 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 684 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...