Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 250 g Perlgraupen, mittel
- 90 g Öl
- 1 TL Salz
- 30 g Pinienkerne
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 50 g Oliven, grün, entsteint, abgetropft
- 30 g Kapern, abgetropft
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g rote Zwiebel, halbiert
- 1 geh. TL Senf, mittelscharf
- 15 g Balsamico, dunkel
- ½ TL Zucker
- ½ TL Kräuter der Provence, getrocknet
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Rucola, grob zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1522 kJ / 364 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 684 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebratener Kichererbsensalat
45 min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1h
Bunter Graupensalat
40 min
Orientalischer Blumenkohlsalat
1h
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30 min
Graupensalat mit Feigen und Feta
45 min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 min
Warmer Zucchini-Champignon-Salat mit Feta
40 min
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1h
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern
45 min
Mediterraner Sonnenweizensalat
45 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min