Wersje kompatybilne
Kartoffelpüree mit Spinat und gewürzten Kichererbsen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, in Spalten
- 30 g Öl
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft und gut getrocknet
- ½ TL Cumin
- 1 TL Curry
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 500 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Scheiben (5 mm)
- 180 g Milch
- 30 g Butter, in Stücken
- ¼ TL weißer Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 60 g Babyspinat, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3331 kJ / 795 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 15.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegane Mandel-Pasta mit Spinat
30 min
Vegane Pasta mit Erdnusssauce und Gemüse
30 min
Paprika-Shakshuka mit Avocado
25 min
Tofu auf Tomaten-Spinat
45 Min
Mac and Cheese (vegan)
3sa
Vegane-Bällchen-Pasta
1j 30 menit
Vegane Tomatensuppe mit Linsenbällchen
1j
Zitronen-Linsen-Sauce zu Nudeln
30 min
Hirse-Kichererbsen-Braten mit Kartoffelpüree
1h 10 min
Veganer Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min
Veganes Paprika-Gulasch
45 Min
Veganes Champignon-Masala
25 min