Wersje kompatybilne
Kartoffelpüree mit Spinat und gewürzten Kichererbsen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, in Spalten
- 30 g Öl
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft und gut getrocknet
- ½ TL Cumin
- 1 TL Curry
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 500 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Scheiben (5 mm)
- 180 g Milch
- 30 g Butter, in Stücken
- ¼ TL weißer Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 60 g Babyspinat, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3331 kJ / 795 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 15.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffel-Reis-Topf
30min
Cremiger Gemüsereis
25min
Penne mit Paprika-Walnuss-Sauce
45 dk
Vegane Mandel-Pasta mit Spinat
30min
Süßkartoffel-Spinat-Curry mit Blumenkohlreis
40min
Veganes Champignon-Masala
25min
One-Pot-Paprika-Pasta
1 godz. 10 min
Staudensellerie mit Räuchertofu (西芹炒香干)
20min
Tofu auf Tomaten-Spinat
45 dk
Vegane Pasta mit Erdnusssauce und Gemüse
30min
Cremiger Kichererbsen-Spinat-Topf
20min
Udon Blumenkohlcurry
30min