![Fond brun de viande Fond brun de viande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/694FD38E-029E-49C2-8E96-0E27A5D29317/Derivates/247ff20f-74f1-489a-99ca-52d609afe4fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 500 g d'os d'agneau (ou de poulet, ou de veau), voir "Conseils(s)"
- 1800 g d'eau
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- ½ branche de céleri-rave, coupée en morceaux
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 175.2 kJ / 42 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 190.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Hamburger de veau au guacamole
3h 20min
Eclairs à la tapenade et ratatouille
2h 45min
Pâtes fraîches vertes
1h
Paupiette de sole aux épinards et au lard
1h
Boulettes d'asperges au gruyère, dip de carotte cumin-sésame
1 Std. 15 Min
Ravioli, on est lundi !
2h 30min
Ravioles de saint-jacques, sauce aigre-douce
2 Std. 5 Min
Ravioles de homard, sauce à la truffe
2h
Choux aux pignons de pin caramelisés et citron
4h
Eclairs vanille-noix de coco
24 Std.
Glace vanille aux myrtilles
12h 30min