Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g chicken, with skin and bone, cut in pieces (3-4 cm)
- 60 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 10 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut in thin slices
- 30 g sesame oil, dark (roasted)
- 50 g water, plus 2 tbsp for thickening
- 20 dried shiitake mushrooms, rinsed, soaked to soften, stems removed
- 10 g cornflour (starch)
- 1 sprig spring onion, finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Chicken porridge with century egg
30min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Lemon Chicken
25min
Oil-free honey chicken wings
50min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 Std.
Ginger Sesame Oil Chicken
25min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Braised Yee Mee
30min
Ginger sesame oil chicken
25min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Stir Fried Whole Fish
20min