Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 140 g de beurre, coupé en dés, et un peu pour le moule
- 160 g de sucre
- 90 g de farine, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 60 g de poudre d'amande
- 110 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 2 c. à soupe de chocolat en pailettes
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2796 kJ / 674 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1 Std. 15 Min
Gâteau au chocolat meringué et caramel au café
2h 30min
Moelleux au chocolat
55min
Cake chocolat-poire
1h
Gâteau choco-noisette
1h 40min
Petits moelleux chocolat-beurre salé
1h
Gâteau au chocolat express
20 min
Tiramisu à l'italienne
4 Std. 40 Min
Tarte chocolat-noisette
1h 10min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40 min
Cake fondant au chocolat
35min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min