Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis de fraises
- 200 g de fraises
- 35 g de sucre en poudre
- 5 gouttes de jus de citron
La crème au chocolat blanc
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 165 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 275 g de fromage frais, type Philadelphia ou St Môret®
Le montage
- 5 fraises
- 6 feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12 Std. 30 Min
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 godz. 35 min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3j 50 menit
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1j 30 menit
Mousse de fraise
4h 15 min
Mousse vanille-pomme
7 Std.
Minicheesecakes au chocolat blanc
4h 45 min
Pannacotta aux 3 chocolats
2j 30 menit
Tiramisu aux fraises
4j 30 menit
Tarte sans cuisson aux fraises et speculoos
45 Min