Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis de fraises
- 200 g de fraises
- 35 g de sucre en poudre
- 5 gouttes de jus de citron
La crème au chocolat blanc
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 165 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 275 g de fromage frais, type Philadelphia ou St Môret®
Le montage
- 5 fraises
- 6 feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Mousse de fraises et framboises
20 Min
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4 godz. 45 min
Entremets façon tiramisu
5h
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4 godz.
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Tiramisu poire-speculoos
12 Std. 30 Min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30 min
Verrines aux fraises de saison
1 Std. 30 Min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 Std. 35 Min