Wersje kompatybilne
Truchas saladas de bacalao con batata y mojo de almendra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1 - 2
guindillas rojas secas
lub 1 - 2 pimientos choriceros - 6 dientes de ajo pelados
- 100 g de almendras fritas con sal
- 200 g de aceite de oliva
- 10 g de vinagre
- 2 rebanadas de pan frito, en trozos
- 700 g de agua
- 200 g de batata pelada en rodajas de 3 mm
- 400 g de lomos de bacalao desalado
Montaje y horneado
- 16 obleas de masa para empanadillas grandes
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1103 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 88.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con compango (Cocción lenta)
13h
Palmeras XL
6h
Pavo con relleno cremoso de panceta, limón y hierbas
5h 30min
Cruffins de arándanos
5h
Cerdo asado crujiente con verduras y salsa de sidra (MEATER)
2h 20min
Patatas guisadas con chorizo y langostinos
40min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2h
Langostinos en salsa de piña con arroz basmati
1h 15 min
Jalea de manzana
4h
Bizcocho con crema de orujo
2h 10min
Fabada asturiana de mazapán
2h
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1h