Wersje kompatybilne
Crema de limón y galletas de conejo de Pascua
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Galletas de orejas de conejo
- 2 claras de huevo
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 35 g de harina de trigo
- 30 g de fécula de maíz
Crema de limón
- 50 g de azúcar
- 1 ½ cditas de ralladura de limón amarillo
- 180 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 400 g de requesón
- 40 g de jugo de limón amarillo
- chispas de chocolate amargo, por ejemplo, ojos de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1569.5 kJ / 375.1 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 296.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de vainilla
55min
Rosca de naranja
1h 30min
Pastel de zanahoria
2h 55min
Postre al vaso: Crumble de chocolate con chile y reducción de frutos rojos
4h 10min
Panqué con arándanos
1h
Pizza de manzana, caramelo y streusel de avena
1h
Pastel de chocolate con pan de jengibre
1h 40min
Pay de yogur
6h 30min
Espuma de frutos rojos
10min
Pastel de elote con rompope TM6
2h
Volteado de piña
1h 30min
Rosca de naranja (Black Diamond)
2h