Chocolate chip gluten-free loaf

Chocolate chip gluten-free loaf

4.6 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
14 slices

Składniki

  • butter, unsalted softened, plus extra for greasing
    80 g
  • gluten-free flour, all-purpose
    240 g
  • cornstarch
    50 g
  • caster sugar
    150 g
  • xanthan gum (optional)
    1 tsp
  • gluten-free baking powder
    1 ½ tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • fine salt
    ½ tsp
  • Greek yoghurt
    200 g
  • eggs
    2
  • chocolate chips
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 5.2 g
Kalorie 956 kJ / 229 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 31.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...