
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 200 g quinoa, white
- 100 g chia seeds
- 200 g cornstarch
- 100 g arrowroot flour
Dinner Rolls
- 170 g water
- 30 g psyllium husk powder
- 115 g whole milk
- 60 g butter, unsalted
- 60 g sugar
- 1 packet/envelope dried yeast
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp xanthan gum
- 2 eggs, large divided
- 1 tsp salt
- 1 tsp seasoning, type everything bagel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 557 kcal / 2330.5 kJ
- Białko
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Sód
- 569.2 mg