Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 vanilla pod, to taste
- 500 g milk
-
2
egg yolks, from medium eggs
lub 1 medium egg - 50 g sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 20 - 30 g cornflour (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 730.9 kJ / 174.7 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 96.1 mg
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15 Min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Custard
15 Min
Caramel Sauce
1 Std. 30 Min
Chocolate Sauce
10 Min
Chocolate icing (ganache)
20min
Shortcrust pastry
5 Min
Chocolate Custard
1h 20min
Vanilla Ice Cream
12 Std.
Fruit Sauce (Coulis)
10 Min
Custard
15 Min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 Min