Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 1 cucharadita de semillas de cardamomo
- 5 clavos
- 30 g de jengibre fresco pelado y en trozos
- 2 cucharadas de vainilla líquida
- 5 granos de pimienta negra
- 6 anises estrellados
- 2 palos de canela
- 1500 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 taza
- Kalorie
- 1115 kJ / 267 kcal
- Białko
- 9.08 g
- Węglowodany
- 20.87 g
- Tłuszcz
- 16.33 g
- Błonnik
- 2.52 g
Alternatywne przepisy
Bavaroises de chocolate con menta
2h 15 min.
Té con especias indio (Masala chai) - India
15min
Chocolate vienés
20min
Leche caliente de avellanas
15min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Helado mantecado de matcha
4h 20min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Relleno de café y whisky
5min
Crêpes de chocolate con compota de frambuesas y manzana
1h 30min
Agua aromática
30min
Chocolate caliente (sin lactosa)
10min
Chocolate caliente a la canela
10min