Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para untar el molde
- 200 g de harina de repostería
- 50 g de maicena
- ½ sobre de levadura química en polvo (1,5 cucharaditas)
- ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de canela molida
- ½ cucharadita de jengibre molido
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 4 huevos
- 200 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 5.89 g
- Węglowodany
- 40.23 g
- Tłuszcz
- 13.19 g
- Błonnik
- 0.98 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Bundt cake de chocolate
2h
Pastas de albaricoque y matcha
4 Std.
Bizcocho Streusel
2h
Savarin rápido al ron
1h 30min
Mierensinas
1h 10min
Clafouti de cerezas
1 Std. 20 Min
Cake de manzana y especias
1 Std. 15 Min
Pastel crujiente de manzana
1 Std. 15 Min
Cake especiado de Navidad
3h 50min
Bizcocho al vino de moscatel
50min
Cake de limón con glaseado blanco
1 Std. 15 Min