Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 400 g di farina tipo 0
- 200 g di zucchero
- 160 g di burro morbido a pezzi
- 4 uova
- 170 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di uvetta, precedentemente ammollata e strizzata
- 50 g di cedro candito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2256 kJ / 539 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta stracciatella
50 min
Muffin integrali alle prugne
30 min
Torta di mele e nocciole
1h
Biscotti zaeti
55 Min
Tortini alle albicocche sciroppate
40min
Ciambella del mugnaio
40min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 Std. 35 Min
Pane dolce con frutta secca
2h
Ciambella con farina di polenta
50 min
Plumcake con liquore all'uovo
1h 10 min
Plumcake alle mele
1h
Torta di mais
1h