Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro a pezzi (1-2 cm), congelato per 30 minuti
- 200 g di farina senza glutine per pizza o pasta + q.b.
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 450 g
- Kalorie
- 8686 kJ / 2076 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 141.2 g
- Tłuszcz
- 168.6 g
- Błonnik
- 13.4 g
Alternatywne przepisy
Torta margherita (senza glutine)
50 min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 godz. 50 min
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Pasta brisèe (senza glutine)
1h 15min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pane veloce (senza glutine)
1 godz.
Crêpes (senza glutine)
50 min
Pasta frolla (senza glutine)
2 Std. 45 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 godz. 10 min