Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di sale grosso
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 5 g di colla di pesce, ammollata in acqua per 10 minuti e strizzata
- 500 g di latte intero fresco
- 100 g di zucchero
- 6 tuorli
- 150 g di caramello liquido
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1048 kJ / 250 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min
Gelato al cocco
10h 20min
Gelato alla vaniglia
12h
Sorbetto al limone
8 Std. 30 Min
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato al miele
8 Std. 15 Min
Vaschetta alla vaniglia variegata al caramello salato
12h 55min
Gelato cioccolato e menta
10 Std. 25 Min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10h 20min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Gelato allo zabaione
10h 20min
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min