Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di sale grosso
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 5 g di colla di pesce, ammollata in acqua per 10 minuti e strizzata
- 500 g di latte intero fresco
- 100 g di zucchero
- 6 tuorli
- 150 g di caramello liquido
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1048 kJ / 250 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato al cioccolato
12 godz.
Gelato alla vaniglia
12 godz.
Gelato al Primitivo di Manduria
24 godz. 30 min
Gelato al pane
8j 30 mnt
Gelato all'avocado e vaniglia
12 godz.
Crema alla lavanda con cereali croccanti al burro di arachidi (di Mirko Ronzoni)
30 Min
Gelato al caramello salato (TM6)
14u.
Gelato allo zabaione
10h 20min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Gelato cioccolato e menta
10h 25 min