Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto

Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto

4.4 886 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • Walnusshälften
    30 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft (ca. 40 g)
    4
  • Zitronensaft
    25 g
  • Öl
    50 g
  • Wasser
    20 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Süßkartoffel in Würfeln (1-2 cm)
    150 g
  • Avocado klein, reif
    1
  • Feta
    80 g
  • Cherry-Tomaten
    80 g
  • Babyspinat
    50 g
  • Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    125 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 894 kcal / 3737 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 73 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...