Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser und mehr zum Kochen der Nudeln
- 1 ½ TL Salz und mehr zum Kochen der Nudeln
- 250 g Farfalle
- 50 g Pinienkerne
- 100 g Cashewkerne
- 10 g Hefeflocken (2 EL)
- ¼ TL Knoblauch, granuliert
- 250 g Erbsen, TK, angetaut
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 1 Bund Basilikum, abgezupft
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 30 g Zitronensaft
- 60 g Olivenöl
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft (30 g Öl auffangen)
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3051 kJ / 730 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Vegane Mandel-Pasta mit Spinat
30 min
Nudeln mit Orangenpesto und Rucola
40 min
Kartoffel-Spinat-Salat mit getrockneten Tomaten
40 min
Nudelsalat mit Ziegenfrischkäse und Rucola
40 min
Veganer Caesar Salat
40 min
Pasta mit Pistazien-Pesto
25min
Veganes Zaziki mit Dampfgemüse
40 min
Veganer Brokkoli-Couscous-Salat
50min
Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto
30 min
Veganer Nudelsalat
35min
Veganes Rührei
30 min
Nudelsalat mit getrockneten Tomaten
1h 40min