Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle
- 50 g di gherigli di noci
- 280 g di farina tipo 0
- 70 g di zucchero
- 25 g di zucchero vanigliato, fatto in casa
- 2 tuorli
- 200 g di burro freddo, a pezzi
- 50 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 269 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al limone
1h 5min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20min
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1h
Biscotti alla nocciola
2h
Torta frangipane
1h 25min
Madeleine al limone
4h 45 min
Biscotti al profumo di arancio
2h
Triangoli alle nocciole e mandorle (nussecken)
3h
Biscottini alle mandorle
35 min
Focaccia dolce alle nocciole
1h 45min
Biscotti zaeti
55 Min
Biscotti da inzuppo
45 min